Premi poesia “Vila de Gironella”

Des de l’any 2021 l’Associació CalamArts en tinta i l’Ajuntament de Gironella organitzen el Premi de Poesia “Vila de Gironella”.

S’hi poden presentar obres originals i inèdites, escrites en llengua catalana o en qualsevol de les seves variants.

Es convoquen tres categories de participació: infantil, juvenil i adults.

Les obres s’han d’enviar en un document per correu electrònic a [email protected], en PDF, escrites amb Arial 12 i doble espai. A la primera pàgina hi ha de constar el títol i el pseudònim de l’autor, mai el nom. Paral·lelament, s’ha d’adjuntar un altre document amb les dades personals (nom, cognoms, pseudònim, adreça electrònica i telèfon de contacte).

Pel que fa als premis hi haurà un sol guanyador per categoria, que s’anuncia a primers d’octubre en l’acte de presentació del  Festival de Poesia. Per les categories infantil i juvenil el premi serà un val de 100€ per a la compra de llibres i/o material escolar, i per la categoria Adults el premi serà un val de 500€,  la publicació de l’obra guanyadora, i la participació al Festival de Poesia “Vila de Gironella”.

El jurat de les primeres edicions ha estat format per: Montserrat Altarriba, Montserrat Butxaca, Chantal Poch, Joaquim Puig i Gerard Vilardaga. Actuant com a secretari del jurat el director de la Biblioteca de Gironella, Francesc Puig.

II Premi Poesia “Vila de Gironella” (2022)

Premi de la Categoria A, per a nens i nenes nascuts del 2008 al 2011. La guanyadora ha estat Berta Castaño Rosell, de 10 anys i veïna de Gironella, amb el poema titulat “Les estacions”.

Premi de la categoria B, per a joves nascuts entre el 2004 i el 2007. La guanyadora ha estat Elena Orriols Fernández, de 17 anys i veïna de Berga que ha presentat el poema titulat “Escuma i fum”.

Premi de la categoria C, per a persones adultes nascudes l’any 2003 o abans. El guanyador ha estat Joan Carles González Pujalte, amb el poemari titulat “Paisatges des de les ombres més fosques d’un test de Rorschach”.

I Premi Poesia "Vila de Gironella" (2021)

Premi de la Categoria A, per a nens i nenes nascuts del 2008 al 2011. El guanyador ha estat Arnau Dalmau Casadesús, de 12 anys i veí de Gironella, amb el poema titulat “Gironella Industrial”.

Premi de la categoria B, per a joves nascuts entre el 2004 i el 2007. La guanyadora ha estat Júlia Diago Monells, de 17 anys i veïna de Maià de Montcal (comarca de la Garrotxa) que ha presentat el poema titulat “Reflex enfonsat”.

Premi de la categoria C, per a persones adultes nascudes l’any 2003 o abans. El guanyador ha estat Aureli Trujillo Cabezas, amb el poemari titulat “Sense remitent”.